• Prof. Dr. Fuat Sezgin
    KÜTÜPHANESİ
Ana Sayfa / Katalog & Sınıflama Hizmetleri

Katalog & Sınıflama Hizmetleri

Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Fuat SEZGİN Kütüphanesi, bilgi kaynaklarının kataloglanmasında Anglo-Amerikan Kataloglama Kuralları2’yi, sınıflamasında da Kongre Kütüphanesinin sınıflama şemaları sınıflandırılmasında LCCS (Library of Congress Classification Shedules = Amerikan Kongre Kütüphanesi Sınıflama Tabloları)’nı kullanmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Fuat SEZGİN Kütüphanesi, kataloglama için dünyaca kabul gören uluslararası standartlara uygun OCLC (Online Computer Library Center) kullanarak, veri giriş işlemlerinin hem daha kaliteli ve güvenli olmasını sağlar hem de dünyaca görünebilen bir kütüphane niteliği kazanır. Ödünç-İade işlemleri için bu veriler yerel katalog sistemimiz Sirsi Dynix’e aktarılır. Kataloglama işlemleri biten kitapların etiket, barkod ve güvenlik bantları işlemleri yapılır. Tüm işlemleri biten kitaplar, kullanıcıların hizmetine sunulmak üzere raftaki yerini alır. Kullanıcılarımız, kütüphane kaynaklarına, dünyanın her yerinden web sayfamızı kullanarak kaynakların bibliyografik bilgilerine 7/24 erişim imkanına sahiptir.

Kataloglama & Sınıflama Hizmetleri 3 (üç) bölümde yürütülmektedir:

1) Koleksiyona katılacak yayınlara önce erişim numarası verilir, kütüphane kaşesi vurulur,

2) Otomasyon sistemi üzerinde kataloglama işlemi yapılır,

3) Kataloglama işlemleri biten kaynaklar etiket, barkod ve güvenlik bantları takıldıktan sonra kullanıcıların hizmetine sunulmak üzere raftaki yerini alır.