Wiley “Oku & Yayımla” (Read & Publish) Modeline Geçiş
Wiley Oku Yayımla Anlaşması (Wiley Dergilerinde Ücretsiz Açık Erişim Yayımlatma Fırsatı)
TÜBİTAK ULAKBİM tarafından yürütülen EKUAL Projesi kapsamında, Wiley yayınevine ait elektronik dergilere erişim devam etmektedir. Bununla birlikte yapılan anlaşma ile 2023-2025 dönemini kapsayacak şekilde “Oku & Yayımla” (Read & Publish) modeli de anlaşmaya dahil edilmiştir.
Ulusal düzeydeki ilk “Oku ve Yayımla” anlaşması olan söz konusu Wiley Açık Erişim (AE) Anlaşması kapsamında, Pamukkale Üniversitesi dahil olmak üzere Türkiye’deki bütün üniversiteler, Wiley yayınevinin yaklaşık 1367 e-dergisine erişim sağlamaya devam edecektir. Bununla birlikte, EKUAL Üyesi kurumların yazarlarının, Web of Science (WOS)’da yer alan, Q1 ve Q2 Grubu Wiley Hibrit ve Wiley Gold Dergilerinde (Hindawi hariç) “Research Article”, “Review Article”, “Data Article” ve “Rapid Publicaition” türündeki yayınları AE desteği kapsamında olacaktır. EKUAL Üyesi Kurum araştırmacılarınca, kapsam içindeki Wiley dergilerine gönderilmiş ve kabul edilmiş yayınları, yazarın istemesi halinde, Makale İşlem Ücreti (APC) ödenmeden, “Açık Erişim”li yayımlanması mümkün olacaktır.
AE (Açık Erişim) makale yayımlama desteği yapılacak dergi listesi için tıklayınız!
AE desteği verilecek yayınlarla ilgili olarak; hibrit dergilerdeki yayınların 01 Ocak 2023 ve sonrası kabul edilmiş olması yeterlidir, altın açık erişim dergilerde ise 01 Ocak 2023 ve sonrasında gönderilmiş ve kabul edilmiş olmalıdır.
Yukarıda bahsedilen dergi grubu ve yayın türünde olan ve kotada AE makale yayımlatma hakkı olması halinde AE desteği sağlanacak yayının, yazarlarından birinin EKUAL Üyesi kurum (Pamukkale Üniversitesi) çalışanı olması ve yayındaki ismi altında üye kurum adının geçmesi yeterlidir.
Üniversite araştırmacılarımız, makalelerini AE olarak yayımlatmak istemeleri durumunda, Wiley’e makale başvurusu yaparken, başvuru formlarına kurumsal e-posta adreslerini (@pau.edu.tr) kaydetmeleri AE onay süreçlerinin sorunsuz işlemesi açısında önemlidir.