• Prof. Dr. Fuat Sezgin
    KÜTÜPHANESİ
Ana Sayfa / Duyuru / Türkiye Turizm Ansiklopedisi veritabanı hizmete girmiştir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

19.12.2023

Erişim Adresi : Türkiyeturizmansiklopedisi

Online ortamda yayımlanan Türkiye Turizm Ansiklopedisi’nin temel amacı, Türkiye’de turizm alanıyla ilgili ve ilişkili her türlü konu, alan, kavram, kurum, kuruluş ve kişiler ile ilgili bilgi güvenilir bilgilerin açık erişimli olarak toplumun yararlanmasına sunmaktır. Dolayısıyla geçmişte kalmış veya günümüzdeki turizmle ilgili her türlü konu Türkiye Turizm Ansiklopedisi’nin kapsamına girmektedir.

Türkiye Turizm Ansiklopedisi’nde yer alan maddelerin kapsadıkları alanlar ana başlıkları ile şu şekildedir

Destinasyonlar, eğlence işletmeleri (gazino, bar, gece kulübü, etkinlikler (fuar, festival, özel göl, vb.), Gastronomi, havalimanları, havayolu işletmeleri, il kültür ve turizm müdürlükleri, istatistik ve araştırmalar, kamp ve kampingler, kaplıcalar, kavramlar, kazılar ve yüzey araştırmaları, kervansaray ve hanlar, konaklama işletmeleri (otel, tatil köyü, pansiyon, vb.), kültürel miraslar(cami, kilise, han, hamam, tarihi değeri olan eserler), müzeler, otobüs firmaları, otobüs terminalleri, seyahat acentaları ve tur operatörleri, seyyahlar ve seyahatnameler, tren garları, turizm alanındaki kamu kurumları, turizm alanındaki özel kişiler, turizm alanındaki sivil toplum kuruluşları, turizm alanındaki süreli yayınlar, turizm eğitim kurumları (sertifika programları, lise, önlisans, lisans, lisansüstü düzeylerdeki turizm bölüm ve programları), turizmle ilgili plan ve projeler, turizmle ilgili yasal düzenlemeler, uçak modelleri, yat ve marinalar, yeme-içme işletmeleri ve yurtdışındaki turizmle ilgili kurum ve kuruluşlar.

Türkiye Turizm Ansiklopedisi’nin kapsadığı konuların tam ve güncel listesini “Kategoriler” sayfasını inceleyerek elde edebilirsiniz. Kategoriler listesinde yer alan bütün konular Türkiye Turizm Ansiklopedisi’nin kapsamına girmektedir.