Ana Sayfa / Duyuru / Tarih ve edebiyat metinleri bağlamlı dizin ve işlevsel sözlük olan LEHÇEDİZ veritabanı hizmete açılmıştır. Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.

24.01.2022

LEHÇEDİZ Projesi, Türk Edebiyatının tüm tarihsel ve çağdaş metinleri; Türk Dünyası Edebiyatlarının

önemli metinleri üzerinde veriler sunan kapsamlı bir veri tabanıdır. İçerisinde yer alan tüm metinlerin

her bir kelimesi ayrı ayrı anlamlandırılmış ve gruplandırılmıştır. Artık kalın sözlükleri taşımadan;

bilimsel araştırmalar için binlerce sayfa çevirmeden saniyeler araştırmalar sonuçlandırılmaktadır.

Sadece internet erişimi olan bir cihaz ile bilimsel bir kitap veya makale için binlerce veri elde

edebilebilmektedir. Tarih ,Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe, Çağdaş Türk Lehçeleri, Kütüphanecilik vb.

bölümler ve metinler üzerinde araştırma ihtiyacı olan tüm bölümler için ideal ve TEK kaynaktır.

LEHÇEDİZ Projesi araştırmacılar için önemli bir durak olmuştur. Proje üzerinden ülkemizin birçok

üniversitesinden Yüksek Lisans, Doktora tezi yapılmış; bildiriler sunulmuş; makaleler hazırlanmıştır.

Erişim Linki: http://lehcediz.com/