Ana Sayfa / Duyuru / Springer Nature-TÜBİTAK ULAKBİM-Açık Erişim Anlaşması-Webinar

Springer Nature-TÜBİTAK ULAKBİM-Açık Erişim Anlaşması-Webinar

08.02.2024

A logo with red text  Description automatically generated

Araştırmacılarınızın Springer Hibrit Dergilerinde 'ücretsiz' bir şekilde açık erişim yayın yapabileceği anlaşmamız ile ilgili ikinci webinarımız 20 Şubat 2024, Salı günü gerçekleştirilecektir.

📣 Kurumunuza bağlı araştırmacıların bu anlaşmanın detaylarını öğrenebilmeleri ve bu fırsattan faydalanabilmeleri için kurum için duyurular büyük önem taşımaktadır. Sorularını diledikleri gibi iletebilirler. Soru-Cevap kısmında iletilen soruların bir çoğuna yanıt verilmeye çalışılacaktır.

📣 Belirtilen link üzerinden gerekli bilgilerin girişi sağlanarak kayıtların tamamlanması gerekmektedir.

📣 Katılımcı sayısı 1000 kişi ile sınırlı olacaktır. Kayıt yaptıran kişilerin webinar başlamadan bir kaç dakika öncesinde giriş yapmaları tavsiye edilir.

📅 20 Şubat 2024, Salı

⏱ 11.00-12.00 AM

📌Kayıt Linki: Springer Nature-TUBİTAK ULAKBİM-Açık Erişim Anlaşması-Webinar 2

📄 Webinar Dili: Türkçe Ağırlıklı

👨‍🔬 Kimler Katılmalı?

Araştırmacılar

Y.Lisans/Doktora Öğrencileri

Fakülte Üyeler

Kütüphaneciler

Akademik/Açık erişim yayımlama ile ilgili herkes

Sprınger nature tubitak açık arişim anlaşması- eğitim WEBINARI-2

Springer Nature ve TÜBİTAK – ULAKBIM arasında imzalanan 'Dönüşüm Anlaşması' (Transformative Agreement, TA)  01 Ocak 2024 itibari ile aktif hale gelmiştir. Ilki 29 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilen webinarların devam serisi için sizleri bilgilendirmek isteriz.

Springer Nature ile TÜBİTAK arasındaki dönüşüm anlaşmasına (TA) 200'den fazla kurum dahil edilmiştir. Bu anlaşma kurumlara bağlı ilgili yazarların makalelerini Springer Nature'ın hibrit dergi portföyünde ücretleri karşılanarak açık erişim yayımlamaya hak kazandığı anlamına geliyor. Ayrıca, bu anlaşma ile ilgili kurumların araştımacıları; Springer, Adis, Palgrave, Academic Journals ve Nature portföyündeki dergileri  içeriğine  erişim sağlayabilecektir.

webinar HaKKINDA

TÜBİTAK - ULAKBİM ve Springer Dönüşüm Anlaşması İkinci Webnarı

TÜBİTAK - ULAKBİM anlaşmasının tanıtıldığı bu webinarda; anlaşmaya hangi kurumların katıldığı, yazar & makale tanımlama, yazarların basvuru sürecinden onay sürecine kadar takip etmesi gereken adımlar da dahil olmak üzere belirli başlıklara değinilecektir. Buna ek olarak  yazarların makalelerini yazma süreçlerine yardımcı olmak adına; iyi bir makalenin nasıl yazılacağına ilişkin ipuçları ve püf noktaları da bu özel oturuma dahil edilecektir. Webinar sonunda soru-cevap kısmında merak edilen ve sıkça sorulan sorular yanıtlanacaktır.

Webınar Başlığı

Open Access for Türkiye- What you need to know, from how to publish your article to getting funded.

İçerİK

• TÜBİTAK – ULAKBIM TA Agreement Overview
  • Eligibility criteria/papers included in the agreement
  • Tips and tricks on writing a successful paper for publishing
  • Applying for funding to publish your article Open Access
  • Q & A

Webinar Dili: Oturum ağırlıklı olarak Türkçe olacak ve birkaç bölüm İngilizce olarak ele alınacaktır.

Tarih ve kayıt linki

Zoom'da yapılması planlanan ve belirtilen tarihte web seminerine katılmak için aşağıdaki bağlantılardan kayıt olmanız gerektiğini lütfen unutmayın; kayıt olduğunuzda web seminerini takviminize ekleyebileceğiniz bir onay e-postası alacaksınız. Lütfen davetiyeyi meslektaşlarınız ve ekip üyelerinizle paylaşın ve web seminerinden yararlanabilecek herkesi davet edin.

Webinar TarihiWebinar SaatiKayıt Linki
20 Şubat11.00 – 12.00 AMhttps://us06web.zoom.us/webinar/register/3017071405530/WN_oJZmICJNRT6Cu4IzK0iNKg