Ana Sayfa / Duyuru / Oda Rezervasyon İşlemleri Hakkında

Oda Rezervasyon İşlemleri Hakkında

04.02.2020

Kütüphane Kullanıcılarının dikkatine;

Grup çalışma odası rezervasyon işlemleri Kütüphane web sayfası üzerinden yapılacaktır. Rezervasyon yapmak isteyen kullanıcılar web sayfamız “online işlemler” menüsünde yer alan “oda rezervasyon” bölümünden rezervasyon işlemlerini yapabilirler.

Rezervasyon için tıklayınız

Grup Çalışma Odası Rezervasyon Koşulları:

• Grup Çalışma Odası anahtarı, rezervasyon yapan öğrencinin PAÜ kimlik kartı karşılığında kullanıcılara verilir.
  • PAÜ öğrencisi ve öğrenci kimlik kartı olmayan kullanıcılar oda anahtarını alamazlar.
  • Rezerve edilen oda, başlangıç saatinden 15 dk. içinde alınmalıdır.
  • Rezerve edilen oda ilk 15 dakika içinde 30 dakikaya kadar başlatılmazsa rezervasyon sahibine 20 ceza puanı işlenir.
  • Yapılan rezervasyonlar en geç 3 saat öncesinden iptal edilmelidir.
  • Rezervasyon saatinden itibaren 30 dakika içinde yeterli sayıda (4 kişi) başlatılmayan rezervasyon iptal olur, oda başkasının kullanımına açılır. Rezervasyon yaptıran öğrenciye 50 ceza puanı işlenir.
  • Rezervasyon, günde 1 defa yapılabilir. Aynı gün içinde bir grupta yer alan öğrenci kendi adına rezervasyon yapamaz.
  • Başlatılan rezervasyonda grup üyesi güncellemesi yapılamaz.
  • Yapılan rezervasyonlar 3 saat öncesinden iptal edilmezse eğer, oda başkasının kullanımına açılır, rezervasyon sahibi 50 ceza puanı alır.
  • Grup çalışma odalarını kullanırken, grup üyelerinden birisi 30 dakikadan fazla dışarı çıkarsa rezervasyon sahibine 50 ceza puanı işlenir.
  • Rezervasyon başlama saatinden 10 dakika öncesine kadar, rezervasyon başlatma ekranından rezervasyon başlatılabilir.
  • Rezervasyon sahibi; oda anahtarını Banko’daki görevliye iade edip, kimlik kartlarını alabilirler.
  • Kullanıcıların rezervasyonla ilgili suiistimallerinin (odada yiyecek ve içicek tüketilmesi, sigara içilmesi, başka kullanıcıların rahatsız edilmesi vb) tespiti halinde kullanıcının hesabına 100 ceza puanı işlenir.
  • Kullanıcıların 100 ceza puanını doldurması halinde bir dönem boyunca grup çalışma odalarını kullanamaz.

Grup Çalışma Odası aşağıdaki kurallar çerçevesinde kullanılır:

• Grup çalışma odası en az 4 kişiden oluşan grupların kullanımı içindir.
  • Odada yiyecek ve içecek tüketilmez (su hariç).
  • Kullanım sonrası çöpler, çöp kutusuna atılmalıdır.
  • Odanın düzenli bırakılmasından odayı ödünç alan kişi ve kişiler sorumludur.
  • Cep telefonları titreşim ya da sessiz kullanıma ayarlanmalıdır.
  • Diğer kişileri düşünerek konuşmalar makul ses seviyesinde yapılır.
Lütfen odada ki hiçbir aracın elektrik bağlantısını kesmeye ya da tamir etmeye çalışmayınız.